2017. március 2., csütörtök

The disappointments room

A film magyar címe nekifutásból elvisz a susnyásba. Elzárva a világ elől - nos ehhez a címhez semmi köze a filmnek. Szinkronosan vittem végig egyszer, ahol elhangzik egy szó - Szégyentömlőc- ami azért közelebb áll. Mondjuk így utólag ez sem hozott volna lázba, de nem a cím miatt. Hanem azért, mert szerintem ez a film szar.
Onnan indulunk, hogy a boldog család épp költözik, vidékre, egy elhagyatott régi házba, új életet kezdeni.(Milyen eredeti...) Minden napfény, minden boldogság. Apu és a gyerek iszonyat jól el van egymással, anyu azért egy kicsit zavart. Pillanatok alatt kiderül, hogy nem teljesen 100-as. Az első pár nap még a boldog berendezkedés jegyében, teljesen rendben van. Kiderül anyuról, hogy építész és ő fogja felújítani a házat. Mindenki örül, kb mindenki boldog.
Aztán egyszer csak Anyu egyre szarabbul lesz. Hallucinál, szorong, zajokat hall.Végeredmény: mivel az elhagyott vidéki házhoz gyárilag jár(nak) kísértet(ek) persze meg is találják. Van szellemkutya, szellemgyerek, szellemanyu és szellemapu. Elkezdik őt kísérteni. Ijedeznünk kéne...
Nem tud aludni, néha elveszíti az időérzékét...
A házban bolyongás közben talál egy titkos, zárt szobát. Egy szégyentömlőcöt, ahogy ezt megtudjuk. (Egy városi, funkció nélküli büdös banya mesél neki róla. - mert egy ijesztgetős filmbe kell büdös banya ugyebár). Miután kinyitja, elszabadul a pokol...(ha kíváncsiak vagytok, mi az a szégyentömlőc, nézzétek meg:-) )
Itt szeretném jelezni, hogy  filmben nincs semmi eredeti. A sztori minden egyes pillanatát láttam már ezer filmben. Csontig lerágott klisék, unalomig ismételt "fordulatok"  Nem nagyon tudok róla jót mondani. Konkrétan arra volt elég, hogy ne aludjak el reggel a héven. Ennyi. Meglepődni sem sikerült, megijedni főleg nem.

Szerintem 10/3

Hiába Kate Beckinsale, hiába a cuki kölyök, a rihi-röhi apuka. Nem dobják fel a béna sztorit. Igazából bárki eljátszhatta volna a szerepeket. Mert a sztori volt generikusan kevés. Nem igazán értem miért csinálták meg ezt a filmet.
Egyszer mondjuk végigvittem. Sokkal jobb, hasonló filmről írtam már a blogon is.  Az Amnézia, a Hívatlan Vendég például ezerszer jobb. Ha jó thrillert szeretnétek, inkább ezt a kettőt javaslom.

Többet nem tudok a filmről írni. Mondjuk tök felesleges is lenne. Ha ennyi nem hozta meg a kedveteket hozzá, akkor ugorjátok nyugodtan...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése