2017. február 20., hétfő

Let us Prey

Leültünk Macskával és megnéztük a filmet. (Azóta, hogy elhatároztam, hogy írok róla, egyébként még egyszer) A The End után elkezdtem fixálni a plafont otthon,hátha onnan jön majd az ihlet, hogy mégis hogyan lehetne a legtömörebben összefoglalni azt, hogy mi a helyzet a Let us Prey-el. Aztán bevillant. Ez a film nagyon egyben van. A sztorihoz passzol a helyszín és a látvány. Mind a kettőhöz passzolnak a karakterek. A nagy királyi hármasból egyik sem lóg ki, (többnyire ugye a másik kettő rovására.) hanem sikerült egy olyan jól kiegyensúlyozott elegyet összehozni, ami szerintem egy nagyon élvezetes filmet eredményezett. Nekem tetszett, de van azért egy kis nehezítés a dologban El is mondom, hogy mi az.
Ahhoz, hogy teljesen kerek legyen az, amit látunk, kissé mögé kell nézni a dolgoknak egy egészen kicsit. Ahogy itt és itt meg is teszik. Van ugyanis a történetben egy adag miszticizmus. Ha ez nem jön át, ordas bullshitnek fogod tartani az egészet.
Adott egy teljesen átlagos kisváros elsőre teljesen átlagosnak tűnő rendőrőrse. Viszonylag gyorsan átjön ám, hogy itt semmi sem az aminek látszik. Még akkor sem ha ugyanazok a játszmák zajlanak le a rendőrök között, ha ugyanazt a visszaeső kisstílű idiótát hozzák be a sztori kezdetén. A járőrök ugyanis kiveszik, mivel véres az autója eleje. Aztán megvan az áldozat is. Ott bóklászott az utcán, azok a járőrök hozzák be, akik éppen terepen dugni voltak. 
Az áldozat nem nagyon beszél. Morcos, mogorva, de a megjelenésével a rendőrőrsön vége lesz a látszólagos rendnek.. Kiderül, hogy a jelenlévők közül mindenki bűnös, mindenkinek van rejtegetni valója. Amit egy idő múlva már egyikük sem tud tovább rejtegetni. Az áldozathoz kiérkező orvos vérszomjas perverz, az egyik tag a kóterban addig verte a terhes feleségét, amíg az elvetélt, mert gyűlölte a felesége tanítványait, a másik nemrég elütött valakit, akit cserben hagyott, de meghalt itt egy letartoztatott kihallgatás közben, akinek a halálát elsunnyogták, és itt van  a vér keresztény rendőrfőnök is, aki meghasad attól, hogy gyakorló homokos és ez nem fér bele a saját értékrendjébe. Elszabadul a pokol. Egyetlen egy valaki őrzi meg nagyjából a józan eszét. A fiatal rendőrnő. Ő azonban nem először találkozik már a furcsa férfival.

Szerintem 10/9

Jó film, nézzétek meg! A mögöttes kevéske misztikum is könnyen emészthető, nem kell lemenni alfába attól, hogy átjöjjön a lényeg. Nem történet mesélő film. Nem nagyon kell odafigyelni a miértekre. Inkább múlt és jelenbeli látszólag nem összefüggő események, történések láncolatából áll össze az egész. Egy helyszínes sztori, de az bőven elég. Minden a rendőrőrsön összpontosul és ez elég is. A karakterek színesek, a színészek mindegyiket remekül eljátszák. Nem unalmas egy percig sem. Horrornak nem mondanám, inkább egyfajta thriller beütésű misztikus drámának, némi Guy Ritchie izzel.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése