2015. január 31., szombat

Brooklyn mélyén

Sikerülhet úgy drámát, emberi sorsokat, nyomort belevinni egy New York "festői" negyedében játszódó rendőrökkel, gengszterekkel teli kicsit véres történetbe, hogy észre sem veszed és az arcodba világít a THE END? Bizony sikerülhet. A Brooklyn mélyén remekül összemosta az egymással létidegen stílusokat és baromi jól sikerült. Remek film.
A sztori: Eddie, Sal és Tangó, mindhárman rendőrök. Látszólag semmi közük egymáshoz a sors ugyanarra a bűnügy helyszínére viszi őket. Eddie életunt depressziós. Húsz évnyi kínlódás után a nyugdíjazása előtt hét nappal rábízott újoncok hatására próbál meg olyan rendőr lenni, amilyen addig talán még sohasem volt. Sal állandó pénzzavarral küszködik, és mindent megtenne, hogy a családját elköltöztesse. Ő a kábítószerosztályon lehúzott 12 évnyi kemény munkáját teszi kockára egy veszélyes magánakcióval. Tango három éve dolgozik beépített zsaruként, s most felettese egy utolsó feladattal bízza meg. Börtönbe kell juttatnia bizalmasát és legjobb barátját Cazt a kábítószeres banda nemrég szabadult vezérét
Ahogy a sztoriból is talán átjön a filmben három különböző történetet kapunk. Annak ellenére, hogy látszólag különböznek a történetek, néhány dolog mégis hasonló. Mind a három Brooklyn mélyén, az igazi mocsokban játszódik. Mind a három szereplő valamilyen formában  lecsúszott rendőr, bár nem szoktam ilyet mondani, de amolyan elveszett lelkek. Nem tudnak egymásról, azonban a végzetük egy helyre sodorja őket.
Nagyon jó a forgatókönyv, remek, fordulatos, mind a három sztori. Teljesen hitelesek, biztos, hogy ehhez hasonló állapotok uralkodhatnak ott a rendőrségen, meg kint az utcákon is. A filmben a valóságot látjuk és ez nálam nagyon nagyot dobott a tetszésindexen. Az, hogy három különböző sztorit kapunk át sem jön igazán, nem lineáris a film ugyanis, a vágásból adódóan kvázi kisebb szeletkéket kapunk  random a három rendőr ténykedéseiből. Nincs gáz, mivel a történetek nem bonyolultak, ez a látszólagos összevisszaság nem megy a követhetőség rovására. Sőt, én kifejezetten élveztem, fordulatos, izgalmas, beszippantott az elejétől a végéig.
A karakterek nagyon jók, bár Richard Gere-t depressziós alkoholista rendőrként látni, elég furcsa volt, néha azt éreztem, hogy nem passzol hozzá ez a szerep. Ez egyébként a film legnagyobb hibája, szerintem nem neki kellett volna eljátszania, ezt a karaktert. De mindegy. Az összes többi arc, kőkemény, hiteles, gondolom nagy részük igazi helyi csóka lehetett. Ki kell emelnem azért Wesley Snipes-t aki állati menő bandavezér. A helyszín teljesen autentikus, ugyanis eredeti helyszíneken játszódik. Ez is tetszett - oké, beismerem nekem nagyon bejött ez a film.

Szerintem 10/10

Konkrétan mindenkinek ajánlom. Azoknak is, akik csak egy hatásos drámát keresnek, azoknak is akik amolyan színvonalas rendőrös-gengszteres darabot keresnek és azoknak is, akik csak bele akarnak nézni Brooklyn hétköznapjaiba egy remek filmen keresztül, mindenkinek tetszeni fog.


Online mozi link:(KATT)

Szerinted?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése