2014. november 28., péntek

Predators

Halvány emlékeimben létezik egy film ahol a Schwarzenegger vezette kommandós csapatot szétgyalázza egy predator. Kölyök voltam még, imádtam azt a filmet. Azon az alap darabon kívül az elmúlt 25 évben még mindösszesen 2 tisztességes filmet bírtak összerakni, amiben predator szerepelt, (mondjuk úgy) valamilyen formában. Nos a Predators nem az...Ahogy a vége felé már nagyon küszködve néztem, óhatatlanul is egy Chuck Norris klasszikus a Delta Force jutott az eszembe. Ez a film legalább annyira szar volt.
A sztori: vannak teljesen random emberek akik csak azt tudják, hogy nem tudják miért kerültek egy bazi dzsungel kellős közepébe. Mindnek vagy nagy puskája van vagy eléggé elvetemült. Különböző főleg egymás közötti interakciók során kiderül, hogy egytől egyig gyilkológépek valamilyen formában. Összerakva teljes tudásukat sem jönnek rá, hogy mi van, ezért elindulnak a dzsungelben balra, Ahogy mennek. mennek mendegélnek egyszer csak beérnek egy bazi fenyőerdőbe. A fenyőerdő szélén rálátnak az égre ahol vagy 5-6 bolygó és vagy hold látszik.Nagy nehezen összerakják, hogy valószínűleg nem a Földön vannak.  Semmi gond, jobb nem lévén elindulnak jobbra vissza a bazi nagy fenyőerdőbe. Itt rájuk támadnak kissé mutáns kutyaszerű lények.
Aztán beérnek egy táborba ahol lövöldöznek egy nagyot, majd sok viszontagság után összetalálkoznak egy már régóta túlélő túlélővel. Ő beviszi őket a búvóhelyére, amit este rájuk gyújt (WTF?)
Újabb jobbra menés után ahogy beérnek a bazi nagy tölgyerdőbe, a túlélő elmondása alapján elindulnak vissza a táborba, mert mellette parkol a predatorok repülője. Megpróbálják elkötni. Lesz nagy bunyó, meg lövöldözés, meg addig fel nem robbanó kézigránát amíg az ellen nem ér elég közel.... Remek  történet.
A helyzet az, hogy ez a film predator filmnek szar, akció filmnek gagyi, és nincs benne semmi sci-fi. Komolyan dilemmázok, hogy hová soroljam. Hiába Nimród Antal a rendező (ő rakta össze nekünk anno a Kontrollt) nagyon gyenge a sztori is és a megvalósítás is.
Tele van a film látványos hibákkal, béna akció jelenetekkel. Kb. a kétharmadától már aktívan untam. A remény csak a dögök feltűnésével csillant meg egy picit, de annyira sehol sem voltak a 30 évvel ezelőtt a Földön garázdálkodó társukhoz képest, hogy hiába hörögtek meg vicsorogtak időnként percekig, engem baromira nem hatottak meg. A predatorral kendózó jakuza főnök volt a mélypont.
Laurence Fishburne szerepe ultragagyi, simán vágnám. Andrien Brody sem volt számomra hiteles köcsög zsoldos, a többi szereplő nagyjából elment. Amúgy az összes párbeszéd (még az olyan laikus LCD bambulónak is, mint én) feltűnt, hogy milyen suta. Na jó végül is a gyilkológépeknek nem a tartalmas párbeszéd a dolga. A helyszín az többnyire erdő. Kb ennyit tudok elmondani az egyebekről.

Szerintem 10/2

A rajongók, mint jómagam is, meg fogják nézni egyszer. Pedig csalódni fognak. Ez a film nagyon gyenge lett. A 80as évek kommandós filmjeinek stílusát idéző lövöldözős erdőben kolbászolós faszság. Igazából azt sem értem, hogy minek kellett megcsinálni, csak tovább rombolja a szegény predatorok amúgy is bőven megtépázott imidzsét. Szóval a lényeg hölgyek&urak, egyszer sem ajánlom megtekintésre...

Online mozi link:(KATT)

Szerinted?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése