2014. október 12., vasárnap

Deliver us from Evil

Tegnapi böngészés eredményeképp akadtam erre a filmre. Eric Bana (azt hiszem így írják a nevét, most nincs kedvem utána nézni) nézett rám málé szájjal a film melletti képről (ő az egyik főszereplő, egy rendőr nyomozó), így oldhatatlan vágyat éreztem, hogy macskát rávegyem, nézzük meg, merthogy ráadásul a Sinister rendezője rakta össze ezt a darabot is. Eric Bana amúgy is jó érzéssel többnyire jó vagy erős közepes filmekhez adja a nevét. Ez is jó film, ráadásul horror.
Hát nekifutásból ne egy klasszikus horror filmre készüljön aki nekiveselkedik.
A film eleje amolyan COPS (mond ez valakinek valamit?) Esetről esetre kísérjük a nyomozópárost. Van feleséget verő őrültünk, gyerekét az állatkertben hajigáló anyánk ás kísértet járta házunk is és perzsa-latin falfelíratok város szerte több helyen. Aztán ahogy bóklászunk Eric-el és a társával (aki egyébként kísértetiesen hasonlít Fred Durst-re a Limp Bizkitből, de ez tök mindegy) helyszínről helyszínre rájövünk, hogy ezek az esetek összefüggnek....

Azt nem mesélem el, hogy miért és hogyan, de a végére kapunk egy jófajta ördögűzést. Tetszett. Macska szerint paranormálisan teljesen rendben van és tökre hiteles.
Grátiszként a film végén jön egy halvány utalást, arról hogy ez egy igaz történet. Kíváncsiságból rágoogliztam a történetre és tényleg
A színészek erős közepesen adják a karaktereket, a látvány az mondjuk rendben van és az az igazság, hogy kurvára nem akarnék new yorki nyomozó sem lenni. Van bőven szenny és mocsok és néha olyan helyeken járnak amihez képest az Illatos úti gettó sehol sincs. A történet ahoz képest, hogy igaz, meghaladja az erős közepest.


Szerintem 10/7

Egyszer nézzéték meg. Egy realista horror film, valós helyszíneken. Ismétlés nem valószínű, hogy belefér, mert annyira nem erős a törénet és a parafaktor sem.

Online mozi linkje: Katt

 Szerinted?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése