2015. június 21., vasárnap

Deep in the darkness

A Chappie egyenlőre elmaradt, illetve egész pontosan még folyamatban van, szóval a róla szóló firkám majd jön.Viszont ma reggel is filmeztünk. A fenti címen futó darabra böktünk macskával a popcorntime-on. Hááát. Jó filmnek nem jó, de legalább annyira nem szar....... :-D
Képzavaros rövidke véleményem azért kifejteném. Adva van egy tipikus amerikai csöndes kisváros valahol vidéken. (mennyire meglepő helyszínválasztás). A lényeg, hogy ebbe a kisvárosba érkezik egy új orvos, a felesége és a lányuk. A doki fekete viszont a felesége fehér nő. A legnagyobb a fícsőr a filmben. Semmi különleges nincs a dologban, azonban az amerikai filmek nem ehez szoktattak minket, így először furcsa volt, de aztán viszont megszoktam és tetszett.
Na mindegy, természetesen a kis család szépen lassan igyekszik beilleszkedni a kis közegbe. Aztán elkezdenek furcsa dolgok történni. Persze semmi igazán sokkoló az elején, a helyzet lépésről- lépésről fokozódik. A doki szagot fog, hogy valami nem stimmel itt és bizony bele is tenyerel a tutiba. A város körül az erdőben egy faj él az "elszigeteltek".
A város lakói mindent megtesznek, hogy megvédjék és kiszolgálják őket. A doki és a családja menekülőre fogja....
Ez lenne a történet. Egészen a legvégéig nem is lenne annyira rossz, mármint önmagában a történet. Viszont  nagyjából az utolsó húsz perc sokat ront rajta.  A forgatókönyvvel van a baj. Szarul van megírva és a film végére ez nagyon kijön.  Esetlen béna szereplők, egytől-egyig életképtelen karakterek. Na és persze suta és debil párbeszédek.Grátisz van egy csomó jelenet ami tök felesleges. (pl: a főszereplő kap egy csomagot amiben ebola és búbópestis baktérium minták vannak - wtf? Odaát a postán küldenek ebola mintát vidéki kisvárosi dokiknak?  - bullshit) A film nagyrészében ezen túl tudtam lépni mert érdekelt, hogy mi a franc van az erdőben. Aztán amikor kiderült és emiatt elkopott az izgalomfaktor kifejezetten idegesített az amatőr hangulat. Látszik, hogy önkéntesek nyomják le a karakter szerepeket és a főszereplők sem a veterán színészek klubjából jöttek.Mindegy, egynek elment.

Szerintem 10/3

Egyszerű, amatőr, alacsony költségvetésű film. A popcorntime-on angol felírattal van fent, magyar felíratot nem is kerestem.
Rengeteg ezerszer jobb film van a témában. Horror és thriller is. Igazából csak a maximálisan történetorientált fanatikusoknak ajánlom. Ha csak egy laikus LCD bambuló vagy, szkippeld. A történeten kivül nem sok érték van ugyanis benne.

     
Horrorként találtunk rá, de ez erős túlzás. Mondjuk misztikus drámának elmegy..

Szerinted?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése