2014. október 19., vasárnap

Csúcshatás



Vannak pillanatok, amikor az átlag filmnéző (mint jómagam is) olyan helyzetbe kerül, hogy illene sokszorosan túlteljesítenie mindenféle kapacitását. Legyen az fizikai, de akár lehet szellemi is. Persze az átlag filmnéző, amikor eléri ezeket a kapacitáshatárokat akkor azért behúzza a féket és lassít egy kicsit, mert a következő felpörgésre és az azutánira is kell egy kis energia. Így működünk, így vagyunk összerakva, vagy legalább is az emberiség 99% egész biztosan..
Van viszont az az 1%, aki simán túllép ezen a határon és pörög tovább a végtelenségig. A film főszereplője is egy ilyen kivétel. 
Na persze nem magától lett ilyen. Lecsúszott kiégett „íróként” összefut az exneje bátyjával, akit még annak idején drogdealerként ismert meg. A csóka azóta már kicsit komolyabb anyagokban utazik. Ad is a főszereplőnknek egy kis mintát. Mivel ő az a fajta leszarom figura így persze be is veszi. Miután beüt, ráérez az izére és szerez még. Nincs megállás. Egy-kettőre szupersztár lesz, minden téren. Sikeres, gazdag, befolyásos. Minden helyzetből jól jön ki. Egy darabig. Gyülekeznek a jelek, hogy be fog dögleni a folyamat. Jófajta drogosként hamar megtapasztalja a mellékhatásokat és az elvonási tüneteket. 
Ráakaszkodik egy orosz maffia arc is és egy furcsa bérgyilkos fazon is grátiszként, aki nem szarozik. Mindenkit megöl, aki az útjába áll. Emberünk küzdve az elvonási tünetekkel, mindent megtesz, hogy túlélje a helyzetet.
Jelentem a Csúcshatás jó film. Végig hangulatos, remek fordulatokkal, szórakoztató sztorival és remek happy end-el a végén. Nekem nagyon bejött.
Nincs különösebb díszlet, talán New York utcáin játszódik az egész. A színészek is jók. Robert de Niro kifejezetten jó köcsög…
Az egész film klasszul összerakott profi iparos munka, jó forgatókönyvvel, és jó rendezéssel. A narráció grátiszként még többet dob a sztorin. 
Szerintem 10/9
Egyszer mindenképp nézd meg, mert tényleg jó film.  Én azért nem adtam rá maximumot, mert habár egyedi a sztori, de a csöves – csúcs gazdag – (majdnem) megint csöves ívet vagy ennek mutációját csilliárd filmben láttam már, és a sztori itt is ezt az ívet húzza…
Online mozi link: KATT

Szerinted?
     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése