2014. december 4., csütörtök

Pompeji

Ha egy olyan filmet kerestek, amin tényleg egyáltalán nem kell gondolkodni, mert amolyan zombi módon fixálva az LCD-t is átjön a teljes mondanivalója, akkor felírhatjátok a Pompeji –t is a TO WATCH listára. Merthogy ez az a film ami minden váratlan fordulattól mentes (Pompeji mégsem pusztul el? :-D ) teljesen kiszámítható garantáltan az és úgy fog történni benne ahogy várjátok, jelesül, szarrá megy az egész város és mindenki meghal. A készítők érezhették, hogy ez így kevés egy filmhez és adtak hozzá egy történetet is, ami viszont természetesen harmatgyenge. De tényleg.
A kelta Milo még gyerek, amikor a szeme láttára lemészárolja családját a római birodalom korrupt szenátora, Corvus, hogy megtisztítsa a Róma felé vezető kereskedelmi utakat. Kiefer Sutherlandnek elfogyhatott a zsebpénze, hogy vállalta a szerepet. A fiút eladják rabszolgának, tizenhét évvel később gladiátor lesz belőle, a "Kelta", és ekkor már Kit Harington, a Trónok harca búsképű fattyúja alakítja. 
Eladják Pompejibe, ahol a város felé haladtában egy egészen nevetséges jelenetben megismerkedik a helyi szenátor szép lányával, Cassiával (Emily Browning - az Álomháború csücsöri Babydollja). Miután barbár hősünk kíméletesen „elaltatott” egy lovat, bús szemével rabul ejti a hölgy szívét. Sajnos még legalább egy órányi játékidőt kell kitölteni, ármánnyal, sok izmozással, kardozással és tömegjelenetekkel, hogy elérje őket a vég(mozihír24.hu)


Az tény, hogy tökre látványos, remekül néz ki az egész. Elhiszem, hogy Pompeji ilyen volt, az emberek ilyen ruhákba jártak, így éltek, így gondolkoztak. A történet viszont mindent visz, le a klotyón. Egy mese, a realitás teljes hiányával. Ugyan már, egy rabszolga mikor eshetett szerelembe az egyik legnagyobb helyi arc lányába, kvázi két nap alatt. A tesztoszteronomat kissé megmozgatták a harcok, de ott meg beugrott a Gladiátor. Olvastam is valahol, hogy ez a film a Gladiátor és a Titanic keveréke, átültetve római érzésbe. Kiefer Sutherlandnak kifejezetten szarul áll ez a szerep. Engem határozottan idegesített, pedig csak egyszer láttam.

Szerintem 10/5

Egyszer elmegy, mert tényleg látványos és jók a harcok, de ha még én is fintorgok a klisés és buta történet miatt, akkor az tényleg kevéske. Romantikus lelkületűeknek, lányoknak ajánlom mert nekik tetszeni fog. Másnak nem nagyon. 

Online mozi link: (KATT)

Szerinted?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése