2014. november 2., vasárnap

Come out and play.

Na te büdös kölyök! Ki mondta, hogy elveheted a machetet?! Ott repül a maflás Felipe!!!
Az első gondolatom ez volt amikor el kezdtük nézni a Come out and Play című csodát. Később sem generált sokkal többet, azon kívül, hogy néha Macskával kánonban Úristeneztünk...
Igen, sokkot kaptunk. Sokkolt, hogy mennyire remek film.
Adott egy házaspár. A feleség terhes, nem kicsit. Ennek ellenére, teljesen rendben van, hogy minden előzmény és ok nélkül, ők elcsónakáznak egy szigetre. Nyaralnak. Bár ez ugye nem hangzik el, olyan, mintha keresnének valakit vagy valamit a szigeten. Mondjuk ez sem hangzik el.....Nyaralnak.
Befutnak a szigetre, ahol egészen sokáig nem tűnik fel nekik, hogy valami nem stimmel. Nincs sehol senki, egy csapat gyereket kivéve.Sehol egy felnőtt, egy nő, egy öreg.....Sem élő sem hallott. (Nem kell nagy túlélő ösztön hozzá, hogy na akkor itt húzzunk is vissza a szárzföldre.) Hőseink ennek ellenére teljesen életszagú módon elkezdenek kóborolni a szigeten. Sehol senki, csak üres házak, üres utcák. Ennek ellenére előbb utóbb belebonyolódnak az eseményekbe.

Na most ez többnyire abban merül ki, hogy sikoltozva és hörögve menekülnek gyerekek elől és sűrűn értetlenkednek, hogy miért történik ez velük. Odaáig még ők is értik, hogy a gyerekek egyszer csak úgy döntöttek, hogy leölik a sziget teljes felnőtt lakosságát.Szerintem ők sem tudják, hogy miért,de ez a kisebb baj, a nagyobb az, hogy mi sem fogjuk megtudni, a film végéig. Ez spoiler, de ez van.
A film csúcspontja akkor jött el, amikor a terhes anya közli, hogy a méhében lévő gyerek rátámadt, belülről. A végkifejletet nem mesélem el, nézzétek meg ha érdekel.
A film mexikói és kis pénzből készült. Ezt értékelem. Azt is értékelem, hogy a megvalósítás inkább csak sejtető. Az az csak azt sejteti, hogy megtörtént az amit nem mutatnak.Ezzel sincs baj. Még a béna színészeket is megértem =amatőrök.
A legdurvább jelenet. 
Amit nem értek meg az a béna sztori. A gyenge párbeszédek, az életképtelen karakterek. A végén összegezve a filmet arra jutottam, hogy mindenkinek jobb lett volna, ha már az első sikoltva futásuk helyett szépen leülnek és megvárják amíg a gyerekek szépen legyilkolják őket. Szívességet tettek volna. Többek között nekünk is, mert így legalább megmaradt volna másfél óránk.

Szerintem 10/2

Azért nem egy, mert az első 10-15 percben még vártuk, hogy lesz valami komoly csavar a sztoriban, vagy legalábbis biztunk benne, hogy jön majd valami magyarázat a történtekre.
(Nem jött) Egyszer sem ajánlom megnézésre. Kivéve ha film inyenc vagy és kifejezetten gerjedsz a kis költségvetésű iszonyat béna forgatókönyvből készült mexikói filmekre.

Online mozi link:(KATT) - magyar felírattal

Szerinted?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése