2015. február 5., csütörtök

Robin Hood - A tolvajok fejedelme

Az eddigi firkáim során talán megvillant itt-ott, hogy van néhány gyerekkori emlék, ami olyannyira mélyen beivódott, hogy ha valami (jelen esetben ugyebár egy film) megkarcolja, akkor ez az emlék hajlamos mindent elsöprő vulkánként előtörni és szerény személyemet az adott (film)témában baromi nagy szakértőnek beállítani. Ez az oka annak, hogy mindent tudok Robin Hoodról és roppant kritikus vagyok az összes Robin Hood filmmel kapcsolatban. Eleddig egy vitte át nálam a lécet. A tolvajok fejedelme. Viszont az nagyon átvitte.
Alapból olvastam és ismerem az egész mondakört, amire épül. A kor, a kedvenc korszakom az angol történelemből. A XIII. század, Oroszlánszívű Richárd uralkodása körüli idő. Lovagok, várak, erdei rablók világa. Ebben a közegben „jött létre” Robin Hood a nottinghami városbíró ellenfeleként, gazdagokat kifosztó és a szegényeket segítő kvázi rablólovag. Gyerekkorom egyik példaképe, szuperhőse, idolja. A tolvajok fejedelme az egyetlen olyan film, ami tökéletesen visszaadja a Robin Hood mondák világát, a kor hangulatát. Kb. százszor láttam. Ismerem az egész filmet kívülről belülről. Avatatlan szemlélőknek ez egy romantikus kalandfilm, nekem TOP10 film ever…
Itt és most borítékolhatóan ez a film

Szerintem 10/10


A sztori: Robin of Locksley Richárd királlyal keresztes hadjáratra indul a Szentföldre. Egy mór harcos, Azeem társaságában menekül meg a halálból, és együtt térnek vissza szülőhazájába, Angliába. Hazaérkezve rossz hírek fogadják: az uralkodó távollétét kihasználva anarchiába süllyedt az ország, a nottinghami seriff és társai magukhoz ragadták a hatalmat. Robin családját sem kímélték, édesapját megölték, a vagyonát és a birtokát elkobozták. Robin azonban bosszút esküszik: tisztára akarja mosni a családja nevét és vissza akarja szerezni mindazt, ami jog szerint őt illeti. Összecsap a seriff embereivel, a harcban néhányukat meg is öli, ezért menekülnie kell. Azeem társaságában a sherwoodi erdőben lel menedékre, ahol már számos üldözött bujdosik. Robin az élükre áll, hadsereggé szervezi őket, és felveszi a harcot a seriff és emberei ellen. A kalandok közepette Robin újra találkozik gyermekkori barátjával, az azóta szép fiatal nővé serdült Marionnal.(port.hu)
Kivételesen a port.hu sztori leírása tökéletes, nem is akarok hozzátenni többet. A film egy megunhatatlan, örök klasszikus. Mindennemű effektezés nélkül is látványos, izgalmas, humoros, drámai, van benne romantika, kaland, akció, minden, ami kell. A sztori tökéletesen ismert, hiszen ahogy fentebb is írtam egy az egyben feldolgozza a mondákat, mégis szórakoztató, élvezetes. Bárki számára könnyen emészthető. Bátran leülhetnek elé még gyerekek is, annak ellenére is, hogy hallnak benne bőségesen. Színvonalában, hangulatában egy súlycsoport a szintén remek Rettenthetetlennel.    
A színészek nagyon jók Kevin Costner  kiváló Robin Hood, és Morgan Freeman is nagyon ott van, mint Azeem. A gonoszok igazi gonoszok, a rablók igazi rablók, mindenki a helyén van. A díszlet és a helyszínek is tökéletesek, teljesen hiteles az egész, az utolsó nyílvesszőig
Remek kalandfilm, még abból az időből, amikor nem CGI-zték tele az egész filmet, minden egyes képkockáért ténylegesen odatették magukat. Én mind a mai napig nagyon élvezem, szórakoztat. Mindenkinek ajánlom, ideális szórakozás mondjuk bármelyik szombat délutánra.

Online mozi link(KATT)

Szerinted?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése