2015. február 4., szerda

Hajsza a föld alatt

Léteznek elszigetelt emberi csoportok, akiket az köt össze egymással, hogy számomra indokolatlanul rajonganak valamilyen tömegközlekedési eszközért és azon vállalatokért amelyek ezeket működtetik. Ilyenek azok az emberkék, akik pl. menthetetlenül vonat-MÁV mániások, de megemlíthetném a repcsis-pilóta fetisisztákat, de ismerek HÉV gurut is. Ezek közé a csapatok közé vígan befér a Hajsza a föld alatt forgatókönyv írója is, ugyanis annyi metrótechnológiai finomságot pakolt a sztoriba, hogy le sem tagadhatja,, hogy két forgatókönyv között napi nyolc órában metró maketteket tologat körbe-körbe egy ablaktalan esetleg szolidan rácsozott alagsori szobában. Nos az a baj, hogy a metró világa engem nem hoz ám annyira lázba, amennyire ehhez a filmhez kéne...(a Kontroll a metró fíling visszaadásában amúgy verhetetlen)
Lépjünk ezen túl, hátha majd a briliáns sztori dob az érdektelen körítés miatt alapból megzuhant tetszési indexen. Hát, nem.
A sztori ugyanis annyi, hogy rossz emberek egy csapata "eltérít" egy metrókocsit, benne egy rakás tússzal. Az egyik a központban dolgozó operátor valamiért színpatikus  lesz a banda vezetőjének, talán túlságosan is. A banda  vezetője, az őrült vagy nagyon is okos Ryder azzal fenyegetőzik, hogyha egy órán belül nem fizetnek neki tízmillió dollárt, akkor kivégzi a kocsiban túszul ejtett utasokat.
Évente készül 3-5 film kb ugyanezzel a sztorival. Eltérítettek már buszt, vonatot, hajót. Ejtettek már túszokat bankban, irodában, követségen, most metróban. Nagy kunszt. Teljesen kiszámítható volt, egyetlen váratlan fordulat vagy film végi csattanó nélkül. A köztes részeket meg teljesen irracionális momentumok töltik ki.
Nem lövöm, le őket, de a túszejtők rém bambák, és nem tudják, hogy a skype mire való...
Kb addig éreztem katarzist amíg virtuálisan kipipáltam, hogy ez is megvolt. Azért nem teljesen menthetetlen. Ugyanis John Travolta újfent remekül játsza az igazi vagány,nagypályás köcsögöt. Csak azért érdemes megnézni, mert tényleg élvezetes a működése. Tetszett Denzel Washington is. Mind a ketten nagyon jól játszottak, ezzel nálam felemelték a filmet az egyszer elmegy szintre.

Szerintem 10/5

A film nem egy nagy szám. Akció film, unásig ismételt történettel és sztorival lent a metró alagútban. Sokat dobott a két főszereplő az összképen, de más nem nagyon. Akció film fanatikusoknak ajánlom, de senki ne várjon túl sokat, nem fog kapni.

Online mozi link(KATT)

Szerinted?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése