2015. január 26., hétfő

Mindörökké Rock

Az a helyzet, hogy néha előfordul olyan, hogy egy amúgy remek film iszonyat nagyot bukik az elcseszett marketing miatt Mivel először a marketing gépezettel találkozik a potenciális néző, mire eljut a filmig már kellően tele van elvárásokkal, elképzelésekkel és ha végigülve az adott darabot, nem azt kapja, amit a marketing nyomatott, akkor csalódik és elkönyveli, hogy egy szar film. A mindörökké Rocknak is ez lett a veszte. Az interneten olvasható kritikák 80%-a lehúzza, ugyanis a remek marketing azt sulykolta, hogy ez a darab a 80-as évek végi los angelesi rockzene és az akkor futó csapatok történetét mutatja be. Nos nem, nagyon nem.

Ugyanis jelentem tisztelettel, ez egy musical film. Azaz egy a színpadon futó musicalt filmesítettek meg. Valóban a 80-as évek végi Los Angeles-ben játszódik, de semmi köze semmiféle rocktörténeti dokumentarista elbeszéléshez. A sztori: Egy rockrajongó tipikus vidéki lány felutazik a nagy városba, hogy új életet kezdjen. Az útja a legendás Bourbon klubhoz vezet, ami előtt kirabolják. Ez vezet ahhoz, hogy megismerkedik egy sráccal, aki a Bourbonben csapos. A srác beviszi a klubba és szerez neki állást is. Összejönnek, néhány napon belül nagy a lamúr. Közben az iszonyat rocksztár utolsó koncertjét is szervezik a klubba, ami elég sok vizet felkavar és bőven vezet konfliktusokhoz is. Majdnem minden elromlik, minden gallyra megy, de a végén természetesen minden jóra fordul.
Nos a sztori kicsit limonádés, de mondjuk úgy, nem ezen van a hangsúly, hanem a hangulaton. Ugyanis az 10 csillagos. Egy az egyben sikerült visszaadni a 80as évek érzését. Minden téren. A ruhák, a színek, a zenék, minden de minden tökéletes. Minden színes-szagos, harsány, a film nagyon jó hangulatú. Tovább emeli a fényt a zene. Mindegyik dal feldolgozás. Nem ismerem mindegyiket, de egytől egyik kiválóak. Olvastam a neten, hogy az eredeti dalok előadói nagyon dicsérték a  feldolgozásokat, néhány esetben jobbak lettek, mint az eredeti. A zene kurva jó.
Na és ami miatt a limonádé történet ellenére is 10/10-et fogok adni neki az Tom Cruise. Ugyanis egy lecsúszott rocksztárt alakít, de iszonyatosan jól. Emellett, hogy énekel is, bakker, nagyon durván jól nyomja.

Szerintem 10/10


A történet gyengécske, nem tartalmaz semmiféle komoly csavart vagy meglepő fordulatot. Viszont a zene, a hangulat, a 80as évek fíling, mindent visz. Aki kicsit is ismeri ezt a korszakot, annak retró, nosztalgia, aki nem annak meg egy jó adag kóstoló. Én háttérzajnak is beteszem gyakran, mert legalább a fele zene és ének. Nem mellesleg rock....


Online mozi link:(KATT)

Szerinted

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése