2014. október 13., hétfő

Hipervándor

Vannak olyan filmek, amiket miután megnéztem csak kipipálok (na ez is megvolt) és konkrétan el is felejtek. Jó, szórakoztató, de konkrétan baromira felejthető. A Hipervándor pont ilyen. Kellemes vasárnap délutáni adag. Garantáltan nem fog tőle rossz útra tévedni az éppen emésztődő vasárnapi ebéd. Sem egy hajmeresztő fordulat, sem körömrágós izgalom, sem iszonyat megkoreografált csatajelenetek. Ugyanakkor a film mégiscsak működik, ugyanis látványos, szórakoztató, és itt-ott még szellemes is.
Van egy teljesen átlagos srác(=lúzer) aki rájön arra, hogy gyakorlatilag minden további nélkül képes A pontból B pontba térugrani. Kihasználva ezt a fícsőrt teremt magának egy teljesen laza életet. Működik ez egészen addig amíg meg nem jelennek a színen a Paladinok egy céllal, hogy megöljék. (World of Darkness rajongók most joggal cöcöghetnek, mert szerintem is onnan van az ihlet.) Ennyire nem egyszerű azért a történet, mert kiderül, hogy nincs egyedül ezzel a skillel és persze lesz csaja is, akit meg kell menteni a gonoszok karmai közül. A film végére azt is megtudjuk, hogy miért lépett le emberünk anyja, akkor amikor 5 éves volt. Kapaszkodjatok mert "észvesztő" a fordulat:-D

Kb ennyi a sztori, látványos jelenetekkel tele. Én kétszer láttam és még másodjára is tetszett. A színészek hozzák azt a szintet ami egy ilyen filmhez kell. Nem fog senki sem sírni a kidolgozott karakterjátéktól, de nagy eséllyel úgyis épp emésztési pozíciót fogtok váltani a nagy jeleneteknél, amikor nagy drámázás van. A jelenetek néha egészen bugyuták és van benne néhány teljesen indokolatlan momentum is. Ennek ellenére:

Szerintem 10/6

Az egyszer elmegynél azért jobb, de ne számítson senki semmi meglepőre. Az ilyenekre szoktuk azt mondani, egy beszélgetés során, hogy "aha, jó film volt" mert ugyan halványan emlékszünk rá, hogy láttuk és szórakoztatott, de azt hogy miről szólt az már a múlt homályába vész, pedig csak alig két hete ment otthon.Ha éppen nincs más, tedd be, mert azért sc-fi, de egynél több megnézés nincs benne, szerintem.


Online mozi link: KATT

Szerinted?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése