2015. március 1., vasárnap

Angyalok városa

Csajos film. Abból a sztereotípiából kiindulva, hogy a nők fogékonyabbak a romantikus filmekre. Aki bevállalja ezt a darabot, az készüljön fel erre. Érzelmi túlcsordulás veszélye forog fent ugyanis. Az emocionálisabb formák nyugodtan készítsenek maguk mellé zsepit, kelleni fog. Szép film. Ha így nézem nincs sztereotípia. Még az olyan érzelmileg időnként fapados LCD bambulók is,mint én annak látják. Egyszerűen arról van szó, hogy egy nagyon szépen fényképezett, szép zenével felvértezett, tartalmas és érzelmileg érett párbeszédekkel operáló darab.Ezoterikus film. Ugyanis a sztoriból kiderül, hogy az angyalok közöttünk járnak. Ott vannak mindenhol. Figyelnek ránk, kvázi nézegetnek minket, nagyon szeretnek könyvtárba járni és minden napfelkeltekor és naplementekor összegyűlnek a parton és hallgatják a szférák zenéjét. Az az igazság, hogy engem megfogott. Nemrég fejeztem be és bizony, a hatása alatt állok.
A sztori: Mi történik akkor, ha egy angyal elkezd vágyódni a halandók mindennapjai után, és ki akarja próbálni a szerelmet? Nicholas Cage alakítja az angyalt, Seth-et, aki szerelmes lesz egy földi halandóba, a sebésznő Maggie-be. Választania kell égi és földi szerelem között. Vajon mi az, ami egy racionális gondolkodású orvosnőt arra késztet, hogy egy olyan férfihoz vonzódjon, akinek a létezését is lehetetlen elfogadnia? Maggie és Seth addig harcolnak józan eszükkel és vágyaikkal, míg végül mindent feláldoznak a szerelem kedvéért.(port.hu)
A sztori egyszerű és követhető. Mondhatnánk azt, hogy első ránézésre egy szimpla kibontakozó szerelmi történet. A magamfajtának kellett hozzá némi türelem, mert bizony lassú. Elsőre olyan érzést kelt, mintha az egész világ éppen akkor kelt volna fel. Álmos, kómás, kicsit "szemcsés" még. Ráfogtam arra, hogy az angyalok így látnak minket:-D Lehet is benne valami ugyanis számos beszélgetés hangzik el a város különböző pontjain kószáló, teljesen lehetetlen helyeken ácsorgó, ücsörgő angyalok között arról, hogy hogyan látnak minket, mit gondolnak rólunk. Aztán ahogy Seth összeakad a doktornővel kicsit azért koncentrálódik az eszencia és rálépünk a romantikus vonalra.
Egyszer mindenképpen remek film. A hangulata telibe talál. Szeretek szép és jó érzéseket érezni és elsőre a film simán kihozta belőlem Nem tudom, hogy normál állapotban végig tudnám-e vinni még egyszer.(nem unnám-e meg?) Majd idővel lehet próbát teszek.
A színészek jól játszanak, bár Nicolas Cage őzike tekintete idővel hümmögésre késztetett. Női LCD
bambulok lehet hogy elolvadnának attól a nézéstől, de nálam hatástalannak bizonyultak. Meg Ryan egy amolyan bohókás, kedves kicsit elvarázsolt forma egyrészről másrészről pedig egy ízig vérig racionális nő. Jól átjön, ő is meggyőző. A többiek is rendben vannak.A helyszín a város. Egyrészt szép, másrészt lepukkant. Látjuk madártávlatból, a magasból, de időnként benne is járunk:-DA lényeg, pasas létemre engem megfogott, nekem tetszett.

Szerintem 10/9


Miért nem maximum? Mert lassú, kritikusabb nézők az elejét unalmasnak is láthatják. Mert Nicolas Cage indokolatlan mennyiségű őzike tekintetű nézése egy idő múlva más sok volt. Ezzel együtt is, ajánlom egyrészt minden pasasnak. A magam részéről időről időre végigviszek egy-egy romantikus filmet, amolyan érzelmi tréningnek. Ez a darab erre tökéletes. Ha párod van, remek randifilm.:-D Az ezoterikus mondanivalója pedig extra grátisz, a "biztonság kedvéért" körbe is néztem, hogy vajon egy angyal nem nézi-e éppen, hogy róluk írok blogbejegyzést.


Online mozi link:(KATT)

Szerinted?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése