2014. november 11., kedd

A pap

Bár a Rettenthetetlennel akartam indulni, de a Godsend után kapirgáltam egy kicsit vallásos témában és hát ezt találtam, végül is vallásos, még ha egy kicsit futurisztikus is. Történt ugyanis (a filmben legalább is), hogy a vámpírok meg az emberek mindig is háborúban álltak egymással. A váltakozó sikerű haddelhad vége az lett, hogy olyan lett a föld, mint egy jófajta atomháború utáni filmes világban, bazi kopár sivatag mindenfelé , az emberiség nagy része kihalt a maradék meg nagy városokba menekült. Eddig rém eredeti....
Na most a csavar onnan indul, hogy az egyház segít a túlélőknek. Kijönnek egy elit alakulattal. Szuper képességgel rendelkező papok kezdik el aprítani a vámpírokat bazi nagy kereszt tetkóval a homlokukon. Ezt mondjuk nem értem miért kell magukra varrni, de mindegy. Hiába vannak olyan atomfegyverek amikkel sivatagot csináltak az egész bolygóból, a papok verik le a vámpírokat. Győzelem, a papok jutalomból mennek a süllyesztőbe. Grátisz: az egyház irányít mindent. Automata gyóntató toitoiok vannak mindenhol, mindenki imádkozik, fényújságokból, elektronikus óriáspalkátokból jön az áhitat és baromira vallásos high tech városokban bóklászunk Innen indulunk.

Egy teljesen RND családot valaki megtámad. Van hörgés, meg gyilok. Anyu meghal, apu nagyon leamortizálódik a lyányt meg elviszik. Kicsi a világ (nehogymá'ne), apu az egyik lepattintott kereszttetkós pap bátyja. A lyány pasiját beküldi a nagy városba, hogy kérjen segítséget az öccstől, hogy lopja vissza a lyányt, merthogy most már azt is tudjuk, hogy vámpírok lopták el a lyányt. Beindul a nagy hajtóvadászat. Ezer rémesen meglepő fordulat egy semmi közepén száguldó vonat meg egy cowboy kalapos főgenyó ledarálása után jutunk el a The End-ig.
Hát, kérem szépen az egész film ezer sebből vérzik. (A World of Darkness fanatikusok önvédelemből bele
se kezdjenek.) Kiindulva abból hogy tökéletesen kiszámítható az egész történet, (még a fordulatokon sem lepődünk meg), odáig, hogy a vámpírok nagyon nem vámpírok, inkább valamiféle gyurmaszörnyek, szerény véleményem az, hogy ultragagyi az egész. Oké a papok tökös legények, a motorjuk is nagyon menő, meg úgy mindenki iszonyat durván csapatja, ez tetszik a férfi egómnak A látvány is tetszik, jól néz ki a világ. De úgy kb ennyi...Igen, a film értékelhető része ennyi.

Szerintem 10/4

Ezerszer látott klisék, az egész film csupa közhely, rosszabb pillanatomban még simán unalmasnak is mondanám. Hiába a látványos csatajelenetek (SUM 10 perc), a fordulatok (3 van összesen) alig vártam, hogy vége legyen. A színészek középszerűek, a főgenyót játszó tag egyenesen gyenge. Őszintén azért ajánlom egyszer megnézésre, mert tényleg jó a látvány és ha egy kis szörnytrancsírozó bunyóra vágysz, egynek jó ez is, ha még nem láttad.

Ha könnyen azonosulsz szörnyírtó szuperhősökkel akkor mondjuk valószínűleg többre értékeled, mint én. Nekem még azonosulni sem sikerült, mert idegesített a bazi nagy kereszt tetkó a fejemen :-) Ha szuperhősős filmre vágysz, nézd meg a Hellboy 1-2- t, nekem személyes kedvencem annak az egész világa, és a filmek is összehasonlíthatatlanul sokkal jobbak, mint a Pap.

Egyébként kár ezért a filmért sokkal többet és jobbat ki lehett volna belőle hozni. Érdekes, hogy nyitott vége, azaz adja magát a következő rész, ami azóta sem készült el, nem csodálkozom.

Online mozi link: (KATT)

Szerinted?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése