2017. március 11., szombat

Jack Reacher - Nincs Visszaút

Azt hiszem, hogy a korral jár az, hogy  a magamfajta átlagos LCD bambuló meg van győződve arról, hogy csinált valamit.(Jelen esetben írt posztot az első Jack Reacher filmről) aztán sokadik nekifutásra sem találva rá bizonyítékot, el kell engednie. Szóval vagy csak akartam írni róla, vagy a szombat reggeli csipa még kitakarja előlem a linket, lévén nem találom a megírtnak vélt posztot...
Mindegy kezdjük tisztalappal!:-D Szóval Jack Reacher..... Tom Cruise stoppolt magának egy rossz fiút 3 évvel ezelőtt. Rossz annyiban, hogy kicsit bunkó, kicsit beszólogatós, kicsit túl laza, állandóan belekeveredik valamibe, nem tud megülni a valagán, mindig megy, mindig csavarog, hotelről-hotelre él. Ugyanakkor többnyire a jó ügyért zúz le másokat vagy éppen mások őt. Mindig beleáll a balhéba ha meg kell védeni másokat. Szóval pasasként zárójelben a lap alján kisbetűvel jegyezném meg, hogy a karakter szerintem olyan, amilyennek minden pasas szeretne lenni valahol. Nekem PÉLDAKÉP bakker...
Egy bajom van csak vele. Ennek a példaképnek nem éppen Tom Cruise-t képzelem el. Ő valahogy nem olyan....Ezt nem tudom annyira megmagyarázni, de van ez a machó faszi, egy ilyen szerethető karakter és akkor bejön a képbe Tom Cruise...Nem áll össze bakker, nekem Tom Cruise nem példakép... Na, jó, engedjük ezt is el.
A film maga nem rossz, de nincs benne semmi eredeti, mármint a történetben. Hozzátéve, hogy manapság már bazi nehéz eredeti, soha sem látott sztorit összehozni. Most sem ment, de engem azért szórakoztatott.
Jack egy leszerelt katonai nyomozó. Miután épp lerendez egy ügyet, pusztán szórakozásból felhívja a régi irodáját. Összehaverkodik egy hadnaggyal (ő a nő)
és a sokadik telefonálás után randizni hívja. Éppen emiatt elindul Washington felé (ahol az iroda van). Mire odaér már baszd meg van. A hadnagyot lesittelték, többnyire hazaárulásért. Jack szagot fog, ez ordas kamu...
Megszökteti a nőt, aminek hatására mindketten üldözöttekké válnak. Aztán kiderül persze, hogy a hadnagy nagyon beletenyerelt valami nagyba. Lesz itt minden mint a jó boltban. Ámokfutás több városon, helyszínen keresztül. Bunyók, lövöldözés, robbanás, harc, verőemberek, köcsög, főgenyó bérgyilkos és persze egy csomó hulla.(akciófilm ugyebár).
Jack segít a nőnek, tisztára mosni magát és kideríteni, hogy mi a szituáció egy titokzatos nagyvállalattal, meg a hadsereg odavonatkozó mondjuk úgy okoskodásaival.
Tényleg nem rossz film, de nincs benne semmi különös, vagy extra. Az akció jelenetek jól összerakottak, látványosak, ugyanakkor mégiscsak tök reálisak. Egy akciófilmben ugye ez a legfontosabb. A sztori egyszerű, nem kell nagy energia arra, hogy megfejtsük. A hangulat derűs (ez mondjuk tetszett), a karakterek szerethetők, a gonoszok tényleg köcsögök. Szóval minden a helyén. Korrekt munka semmi extrával.

Szerintem 10/6

A jó filmek közzé raktam, mert engem szórakoztatott. A bkv-n zötyögve toltam végig a nagy részét, így is rendben volt a dolog. Nem valószínű, hogy eszembe jut majd megnézni még egyszer, talán átjött, már az eddigiekből is, hogy nincs miért.
Gondolkodtam azon, hogy felsorolok néhány fícsőrt, hogy azért mégis van. (Tom Cruise nem fícsőr) Íme néhány példa:  Jó a hangulata, látványosak a bunyók (erről már írtam kicsit fentebb amúgy),a hadsereg belső világába is nyerünk egy kis betekintést, a karakterek amúgy egészen szerethetőek. Ezekkel azonban  csak az a baj, hogy ezer más hasonló filmről is elmondhatnám csattra ugyanezeket.  Na nem nyavalygok. Tegyétek be, nézzétek meg, élvezzétek, aztán mehettek tovább és kereshettek valami tartalmasabbat... ez is megvolt.

      

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése