2015. február 2., hétfő

Kardhal

Van egy összeesküvés elméletem. Mégpedig az, hogy a Kardhal című film forgatókönyve nagyjából az első tíz percig volt kész, az összes többit ott helyben találták ki. Az első 10 percet ugyanis baromi jól összerakták. Onnantól kezdve viszont komoly gondban voltak. Látom magam előtt, ahogy erőlködik a kreatív stáb, hogy "na mi legyen még a filmben innen a 11. perctől kezdve?". Végül abban maradtak, hogy tök mindegy mi lesz, de az legyen látványos, robbanjon fel minden, törjön szét minden, mert az jól mutat a moziban. Aztán valaki bedobta, hogy a hackerek menők, lettek benne hackerekek is. Végül valaki megemlítette, hogy James Bond is menő, így lettek benne titkos ügynökök is. Az nem baj, hogy ettől egy logikátlan, gyakorlatilag összevissza zagyvaság lett a vége, tele orbitális hülyeségekkel (pl: Fekete Sejt szervezet, vagy Világ Bank helyi fiókja az utca túloldalán, vagy a magyarázat arra, hogy mi az a Kardhal akció) a lényeg, hogy minden szarrá megy benne és nagyon látványosan teszi azt.
A sztori: Van egy hacker, aki mondjuk úgy visszavonult. Különböző viszontagságok után ez a hacker megbízást kap egy munkára (írnia kell egy hidra kódot) egy titokzatos figura részére aki állati nagy menő. Rengeteg pénz, jó autók, jó csajok, meg minden ami kell. Ez a figura egy olyan titkos ügynök aki a Fekete Sejt nevű állami szervezetnek dolgozva éppen rengeteg pénzt szeretne lopni azért, hogy tudja finanszírozni a további akcióit, mely során a világ rossz fiúit (terroristáit) zúzzák le.(Állati reális ahogy a rablás előtt arról győzködi Travolta a hackert, hogy mekkora hazafi) A hacker elvállalja a munkát.

Nos jelentem, 3 értékelhető dolgot tudok felsorolni a filmből. 1. Az első tízperc, 2 A tényleg látványos akciójelenetek. 3. John Travolta aki ebben a filmben is bebizonyította, hogy mennyire jól tud nagypályás gyökeret alakítani, és kifújt. A sztori ugyanis ezer sebből vérzik, tele van elnagyolásokkal, elkenésekkel. Tele van teljesen felesleges jelenetekkel (pl: leugrás a domboldalról) szar és kidolgozatlan karakterekkel. Egy idő múlva már meg sem próbáltam követni, egész egyszerűen nem érdekelt.

Szerintem 10/5


Egyszer elmegy a fent is felsorolt 3 pont miatt. Sztori az vagy nincs, vagy baromság. A színészek közül John Travolta remek, a többi sztár, pedig mondjuk úgy átlag szinten muzsikál. Halle Berry-t pedig még az sem menti meg, hogy toples egy jelenetben. Harmatosan, gyengén kevés. A helyszín Los Angeles, semmi extra.
Egyébként sajnálom a filmet, mert létező forgatókönyvvel sokkal jobbat is ki tudtak volna hozni belőle. Az egyértelmű, hogy volt pénz bőven a film készítésére, mert extra látványos, még azok a részek is, amik nélkülöznek minden realitást. Ennek ellenére kevés ahhoz, hogy bárkinek ajánljam. Talán csak azok élvezik maradéktalanul akik vérkomoly akciófilm fanatikusak és igazából csak a látványt kedvelik, a többi nem számít. Aki azért szereti ha jó történet is párosul mellé, az nagyon hamar hümmögni fog...


Online mozi link:(KATT)

Szerinted?
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése