2015. május 8., péntek

A fekete ruhás nő 2 - A halál angyala

Végül is valóban volt benne fekete ruhás nő is, ez tagadhatatlan. Legalább 10 másodpercig kb. 3 jelenet erejéig valóban riogatott is, de azon túl bennem a legnagyobb feszültséget az okozta, hogy vártam, hogy mikor hajlik a sztori végre tisztességes kísértetes/szellemes fosatós történetbe. Hiába vártam, nem hajlott ez sehová...
Nem akarom lelőni a (nem létező) poént ezért a sztoriról csak röviden írok. Addig biztos, hogy a II. Világháború kellős közepén járunk. Az történelmi tény, hogy Londonból, a bombázások elől menekítették vidékre a civileket. Jelen esetben egy rakat gyereket grátiszban 2 "tanárnővel".
Kicsiny csapatunk teljesen életszerű módon a mocsár közepén lévő szigetre épített marha régen elhagyatott kastélyban landol, magyarázatként annyit kapva, hogy nincs más. Főszereplőnk (aki az egyik tanárnő) már az első pillanattól kezdve nem szimpatizál a hellyel, valami vagy valaki még lakik a szigeten rajtuk kívül. Úgy érzi, hogy utazik rájuk. Jól érzi. A csapat gyerek egyike ugyanis érthető módon megborul, mikor Londonban meghalnak a szülei a bombázások alatt. Ezt a sérült gyereket spécizi ki magának az a valaki aki a szigeten kóborol. Lesz halál, meg hörgés, meg sötétben motoszkáló valami, aminek hatására a nőci kinyomozza, hogy mi történt a szigeten és még arra is rájön miért utazik a sérült gyerekre a fekete ruhás nő. Eddig mesélem a sztorit, nem fogtok a többitől sem hátast dobni.
 Ugyanis az egésznek se füle se farka, mármint a történetnek. Miközben Macskával végig vittük éltem a gyanúval, hogy a hiányző részeket az első részből kéne átmenteni, úgy lenne értelme. Mivel egy percre nem emlékszem az elsőből, azon túl hogy "herripotter" játszott benne, ez a megoldás nem működött.(pedig láttam azt is) Úgyhogy némi brainstormingot folytattunk Macskával, hogy összerakjuk, hogy gyakorlatilag mit is látunk, még annak ellenére is, hogy egy rém egyszerű film.
A kb sum fél percig mutogatott fekete ruhás nőn kívül itt-ott valóban meg lehet még ijedni, de hirtelen vágásokkal és sokk szerű hangokkal megdobott "hirtelenkedéseken" túl, nem kapunk szinte semmit.
Fos sztori, harmat gyenge horror faktor, minimális para, ez jellemzi a filmet. Ennek ellenére van benne értékelhető, olyannyira, hogy majdnem jó film kategóriába került miatta. Ez pedig jelentem a képi világ. Egyrészt maximálisan átjön a késő Viktoriánus korabeli Anglia (lásd Csengetett mylord?), minden tárgyával, ruháival, épületeivel, színeivel és érzéseivel. Másrészt a kastély és a mocsár nagyon ütős hely. baromi jól néz ki.Minden szürke, ködös, lepukkant. Totál depresszió van, nagyon átjön a hangulat. Valószínüleg valós helyszín lehet, egyszer el kell mennem oda:-D

Szerintem 10/4

Egyszer elmegy, meg lehet nézni. Nekem nem tetszett. Össz vissz a képi világért tenném be mégegyszer, de azon túl szerintem nincs benne több. Még az ilyenkor szokásos film végi csattanó is karcsú, arra enged következtetni, hogy a készítők szeretnének még harmadik részt is. Háát nem tudom. Ha ilyen jellegű hangulat mellé tisztességes sztorit is szeretnétek, inkább vigyétek végig pl. Az álmosvölgy legyendáját. Az ezerszer jobb ennél.


Ezt a képet a végére raktam, ugyanis összefoglalja a teljes film tömör tartalmát. Szóval spoiler. :-D
Linket nem kerestem, mert ahoz nem elég jó, viszont a popcorntime-on fent van tökéletes minőségben, igaz angol felírattal. Mi is onnan néztük meg.

Szerinted?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése