2015. augusztus 9., vasárnap

Demonic

Tipikusan olyan film, ami után este, alvás közben felsírok a sokktól. Na nem azért mert annyira kemény film lenne. Egyáltalán nem az. Sokkal inkább az van a dolog hátterében, hogy ez a film is elhitette velem, hogy jó lesz, legalább is az utolsó 30 percig. Van minden ami kell: halál, szellemek, paranormális jelenségek. Még meg is ijedtem itt-ott, szóval akár befuthatott volna egy 8-9-es pontra. Aztán belecsaptunk a lecsóba a film végén. Na most ennek az lett az eredménye, hogy fossá ment az illúzióm. A the end után már bőségesen azt gondoltam, hogy többet nem fogom megnézni. Erős 5-ös, maradjunk ennyiben.
A sztori onnan indul, hogy valahol van egy elhagyott ház (meglepő nem?) Ennél a háznál kódorog egy helybéli, az asszony zavarta át a szomszédból, mert zajt hallott. Emberünk nagy nehezen bemerészkedik, ahol észrevesz egy halottat. Hívja is a rendőröket. A kiérkező rendőr talál még egy párat odabent. Na meg egy túlélőt is. Persze egyből ordas gyanús lesz, a túlélő. Némi kutakodás után kiderül, hogy a csapatuk két tagja egy nő meg egy másik pasas nincs meg. Adott a kérdés, hogy mégis mi történt a házban. A túlélő elkezd mesélni. Tadadada daaaaa - indul a paranormális.
Ugyanis huszoniksz éve a ház tulajdonosa egy szeánszot tartott odabent, aminek végjátékaként mindenkit megölt, kivéve a túlélő anyját, aki elmenekült. A kis csapat azért jött a házba, hogy szellemet idézzenek, hogy felvegyék a kapcsolatot a gyilkos által megölt szeánszolok szellemével. Legalább is majdnem mindenki ezzel a céllal jött. Ki is siklik a szeánsz....
Jelentem a film paranormálisan majdnem teljesen rendben van. Sok a sejtetés, néha látni furcsa alakokat, neszezést, idegesítő zajokat hallani, van bőven zavaró történés. Szóval tökre megettem, hogy ez bizony itt egy valódi kísértetház, valódi kísértettekkel/szellemekkel.
Na aztán beindult a történet és elkezdték kifejteni a sztorit is. Kár volt. Ahogy egyre világosabbá vált mi is történt a házban valójában,lett egyre szarabb a sztori. Végképp akkor húztam le a klotyón, amikor a túlélő a tükör előtt állva felöklendezett egy hollót, ami kirepült a száján. Elég ijesztő jelenet, de nem ez a lényeg. Egyáltalán nem passzolt a filmbe ott és akkor. A the end után azonban világos lett, hogy miért kell. Utalás a film végére, azért hogy ne mondja azt a laikus LCD bambuló, hogy na a film végének semmi értelme, hiszen a közepén már utaltak rá....
Csakhogy a laikus LCD bambuló nem hülye, kicsit sem és már nagyon sok filmet látott. A film utolsó fél órájának nem sok köze van az előtte lévő egy órához, és kurvára össze van csapva, el van kapkodva legalább is szerintem. Jött is a garantálható, "nagyon szar lett a vége". Ez van...

Szerintem 10/5

Egyszer meg lehet nézni, még akkor is ha szar a forgatókönyv. Kellően ijesztő, eléggé paranormális tűrhető szereplőkkel és jó helyszínnel.Ennek ellenére sem látok benne újranézési faktort.
Azonban újra meg kellett állapítanom, hogy inkább csinálnának kevesebbet, de ütős sztorival. Rengeteg az igen gyenge horror film. Ez is majdnem az lett. Miért sírtam fel? :-D Mert sokkor kaptam attól, hogy egy jó filmet hogyan lehet így elcseszni egy szar befejezéssel.
A démonos-megszállós vonalon a The Possession of Michael King még mindig verhetetlen.
Ráadásul a magyar felírat is kritikán aluli volt, ha úgy döntötök, hogy beteszitek a filmet, felejtsétek el.

Szerinted?
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése