2014. november 1., szombat

The appearing

Ezt a filmet leginkább hardcore misztikus, vallásos, ismeretterjesztő filmnek titulálnám. Nem azért hardcore, merthogy annyira ijesztő vagy rémisztő lenne, nem. Kőkemény vallásfilozófiai alapismereteket feltételez. Anélkül csak egy kisköltségvetésű buta film, de ha érted, hogy mi történik, egyszer mindenképpen nézhető. Na most az a baj, hogy én nem rendelkezem elegendő ide szükséges alapismerettel, így ezt a filmet nem nagyon tudtam értékelni. Megnéztem, végigvittem, de többször biztosan nem fogom.
Van egy házaspár.Valami sokkhatás elől menekülve beérnek egy teljesen idilli kisvárosba, ahol a férj rendőr lesz, a feleség meg csak úgy van. Látszik, hogy épp örihari van, nem nagyon jönnek ki jól egymással. A férj első ügye egy helyi lány eltünése. A nyomozás során kiderül, hogy egy negatív entitás gyűjtöget 7 ártatlan lelket a környéken, hogy megtestülhessen. Na most az unalmában az erdőben bóklászó feleség természetesen nyakig belegyalogol az eseményekbe és kiderül, hogy igen sok köze van a történésekhez.

A sztori nagyon leegyszerűsítve ennyi. Persze jól ki van bontva és telis tele van rakás vallásfilozófiai utalással. (pl: az igazságért küzdő rendőrt Michaelnek hívják, a démon által megszált nő mindenkivel dugni akar,stb)
Ennél sokkal többet nem tudok elmondani a filmről. Amatőr színészek játszák a szerepeket, ne várjon senki iszonyat alakításokat, de elmegy. A sztori vallásfilozófiai ismeretek nélkül elmegy. Az egész film elmegy. Ha megvan a szükséges infód, Basthet szerint kifejezetten jó.

Szerintem 10/4
Egyszer vidd végig, de ne horror filmet várj, mert ez nem az. Van benne ugyan ijesztgetős jelenet jó sok, meg kószáló szellemek is, de az ide vonatkozó kelléktár jó ha 15 percet tesz ki az egész filmből. Amire készülj, az egy utalásokkal teli, vallásfilozófiai ellemekkel megtűzdelt misztikus thriller.

Online mozi link (KATT )

Az online mozi angol felírattal van.

Szerinted?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése