2014. december 12., péntek

Ébrenjárók

Kíváncsi lennék, hogy átlagos LCD bambulóként, hogy álltok az olyan filmekkel, amelyek rólunk szólnak. Rólunk olyan értelemben, mint átlag NORMÁLIS emberekről. Olyanokról, akik nem szemetek, nem törtetők, nem használnak ki másokat. Olyanokról akik szeretnek, tisztelnek, adott esetben egy jó ügyért még tenni is hajlandóak Mondhatnám úgy is, hogy olyanokról akik ha nem vigyáznak elnyeli őket az ár és rosszabb esetben csak sodródnak.Olyanokról akik lúzerek...
Az Ébrenjárók ugyanis ilyen emberekről szól. Három ember. Egy város. Egy hosszú éjszaka. A negyvenes évei közepén járó Sándor, miután elbocsátották állásából, elhatározza, hogy mindent maga mögött hagyva saját építésű lakokocsijával nekivág az Adriának. Annának, a cigaretta-reklámlánynak néhány órája van, hogy pénzt szerezzen barátjának, akinek, hogy egy bulin zenélhessen, kenőpénzre van szüksége. Bandit, aki villanyszerelőként dolgozik egy üzemben, ezen az estén szerelés közben megrázza az áram. Szereplőink egyedül vágnak neki az éjszakának, ám útjaik többször keresztezik egymást, míg a film végére egybefutnak.(port.hu)
Ízig vérig magyar film átlag magyar emberekről, olyan szituációkban, ami mindannyiunkkal megtörtént már. Velem is. Bár tele van vicces jelenetekkel, de én nem nevettem. Mondjuk a nyugi kazettát hallgató rendőrnél mosolyogtam azért, de ez a film egy kőkemény valóságot bemutató dráma. Olyan dráma ami azért megoldást is mutat. Ugyanis ők hárman "felébrednek" Felébrednek és ki tudnak lépni a sodrásból, a sok senkiházi sodródó szar ember közül és hiába szívnak rengeteget, felül emelkednek és megmaradnak átlag jó embereknek. Ki tudnak ugrani az őket körülvevő szarból. Akit kihasználtak, lenyomtak már, aki szívott már az őt körülvevő világ miatt, annak ez kötelező darab.
Szerintem 10/10

Remek film. Azért adtam neki maximumot, mert magyar viszonylatban nagyon jó a forgatókönyve, és alacsony költségvetése ellenére is profin összerakott. A színészek is nagyon jók. Jól átjön ebből a darabból, hogy annak ellenére is lehet jó filmet csinálni, ha kevés pénz van rá. Nem mellesleg ahogy fentebb írtam, mindannyiunknak ismerősek lesznek a szituációk. Azért várom azok jelentkezését, akiknek totál idegen az a világ amivel az Ébrenjárók ebben a sztoriban találkoznak.

A film fent van a youtubeon:

Macskának köszönöm a tippet, nagyon bejött.

Szerinted?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése